Uitleg onderhoud

Hoe scherp is je materiaal?

Scherpe kanten en goede wax onder je ski’s of snowboard zijn essentieel voor goede grip op sneeuw en ijs.  Het helpt je bij het maken bochten. Goede wax en structuur in het belag verbeteren de glijeigenschap van je materiaal.

Als je ski’s of snowboard goed zijn geprepareerd verhoogt dat je plezier en veiligheid in de sneeuw.

Hoe scherp zijn je ski’s of snowboard?

met onderhoud wordt het zo:

Kleine krassen op je ski of snowboard? Kies voor basis of basis vario servicebeurt.

Flinke krassen op je ski of snowboard? Kies voor een grote of vario grote servicebeurt.

Service stappen

Met onze onderhoudspartner Kienhuis Wintersport uit Denekamp biedt SKI-INN compleet onderhoud voor je ski’s en snowboards.
Kienhuis beschikt over computergestuurde onderhoudsmachines van het Zwitserse Montana. Je materiaal krijgt met Zwitserse precisie de juiste behandeling voor optimale grip en glijvermogen in de sneeuw. Een behandeling, die ook door Olympische topsporters wordt gebruikt. Kwaliteit gegarandeerd. Van een basis-service-beurt tot een afwerking met racestructuur: het is beide mogelijk.

Het onderhoud gaat stapsgewijs nadat de skibindingen zijn gefixeerd. Bindingen van een snowboard moeten voor onderhoud worden verwijderd.

proces Kienhuis - SKI-INN

Band slijpen

Het overtollige belag ( de onderzijde van de ski of het snowboard ) wordt verwijderd en de grootste bramen van de staalkant verwijderd. Ook wordt roest en overtollig vuil verwijderd, zodat de ski’s of snowboards klaar zijn om de machine in te gaan.

Als er diepe krassen en gaten in het belag zitten, worden deze opgevuld. Lange, diepe krassen worden machinaal opgevuld, diepe gaten worden waar nodig met een handpistool opgevuld.

Prepareren in slijprobot

Na het band slijpen gaan de ski’s of snowboards de slijprobot van Montana in.  Montana garandeert een Crystal Glide Finish. Dit principe werkt volgens drie kernbegrippen, die te zien zijn als drie essentiële stappen:

  1. Profiel steen slijpen: er wordt een structuur aangebracht in het belag door middel van steenslijpen.
  2. Kanten slijpen op 87, 88 of 89 graden: dekanten worden doormiddel van GripTECH technologie in een hoek van 87, 88 of 89 graden geslepen.
  3. Staalkanten tunen: de staalkanten worden getuned onder een hangende hoek van bijvoorbeeld 0,8 graden voor ultiem draaigemak. Door de techniek van Montana is het mogelijk om de ski onder het binding bereik in een hangende hoek van 0,5 graden te tunen voor perfecte kantengrip.

Waxen en polijsten

De laatste stap in het proces is het waxen en polijsten. De reeds droge ski of snowboard wordt met de waxmachine warm gewaxt en gepolijst, waardoor de ski of snowboard weer helemaal klaar is voor gebruik.

Resultaat na het onderhoudsproces

Uiteindelijk komen de ski’s (of snowboards) uit de machine en zullen ze afhankelijk van de structuur eruit zien als één van onderstaande ski’s:

Resultaat na het onderhoudsproces Kienhuis - SKI-INN